Lekkage in Amsterdam Lekdetectie en reparatie in Amsterdam

Lekdetectie

Lekkage in Amsterdam en Lekdetectie in Amsterdam

Is er sprake van lekkage in je woning of bedrijfspand in Amsterdam? Lekkende armaturen of leidingen zijn lekkage problemen die direct aangepakt moeten worden. Waterlekkage kan namelijk enorme schade veroorzaken aan vloeren, plafonds en meubels. 

Het opsporen van lekkage in Amsterdam is niet altijd makkelijk. Het opsporen en repareren van een lekkage kan zowel een kunst als een wetenschap zijn. De experts van Loodgieter Vandaag hebben jarenlange ervaring met het opsporen en repareren van alle denkbare soorten lekkages.

Een loodgieter inhuren voor het opsporen en repareren van lekkage in Amsterdam?

Loodgieter-Vandaag is de oplossing!

Het loodgieterswerk is vaak onzichtbaar van aard, maar wel ontzettend belangrijk. Het werk van een loodgieter bevindt zich namelijk vaak achter de muren, onder de vloer, in kelders of kruipruimtes of juist op een zolder. Een leidinglekkage in Amsterdam kan gedurende langere periode onzichtbaar blijven. Er kan dan onvoorstelbaar veel schade aangericht worden, omdat je er niet op tijd bij bent. 

Daarom is het belangrijk om goed op te letten of er signalen zijn die duiden op lekkage. Wij staan paraat om lekdetectie in Amsterdam uit te voeren. Dit kan ingezet worden als preventieve maatregel, maar ook wanneer je denkt dat er een waterlek is is het belangrijk om een lekdetectie uit te laten voeren. 

De loodgieters bij Loodgieter Vandaag zijn hoog opgeleid en gecertificeerd in alle aspecten van het loodgietersvakmanschap. Buiten dat onze loodgieters goed opgeleid zijn, zijn zij zeer ervaren in niet alleen het opsporen van lekkages, maar ook in het opsporen van lekkages en repareren van lekkages, zowel binnenshuis als buitenshuis.

De loodgieters van Loodgieter-Vandaag zijn beschikbaar voor lekdetectie in Amsterdam of het repareren van lekkages in Amsterdam in een woning of in een bedrijfspand.

Redenen om een lekdetectie specialist in Amsterdam in te schakelen

Waterlekkages zijn doorgaans verborgen, tenzij het al te laat is. Dan zijn de lekkages duidelijk zichtbaar. Het opsporen is dan ook vrij lastig.

Hieronder bespreken wij de meest voorkomende waterlekkages, waarvoor je een professionele lekdetectie specialist in Amsterdam voor moet inhuren.

Meest voorkomende lekkages

In het loodgietersvak zijn bepaalde lekkages berucht. De beruchtheid van deze lekkages heeft te maken met de hoeveelheid schade die ze kunnen veroorzaken. Om deze reden zijn de loodgieters bij Loodgieter-Vandaag altijd extra scherp op lekkages die in de toekomst kunnen ontstaan. Dit zijn lekkages zoals:

 • Leidingen die lekken onder de gootsteen
 • Lekkage in de vloer
 • Lekkage in de fundering
 • Lekkage achter gipsplaten
 • Lekkage in het toilet
 • Lekkage aan de boiler
 • Lekkage aan de warmtepompboiler

Een ander veelvoorkomend lek zijn druppelende kranen. Hoewel een druppelende kraan irritant kan zijn, vormen ze zelden een probleem. Het water wat uit de kraan lekt, komt namelijk direct in de afvoer terecht. 

De hierboven genoemde lekkages zijn dé lekkages waar je op moet letten. Maar… Waar moet je dan precies op letten?

In het geval van spoed

Neem nu contact op

Lekkage Lekdetectie in Amsterdam Loodgieter Vandaag

Hoe herken je een lekkage?

De loodgieters bij Loodgieter-Vandaag zijn gespecialiseerd in het opsporen van lekkages. Daarnaast zijn zij ook. gespecialiseerd in het (direct) repareren van lekkages. Maar wanneer is het noodzakelijjk om een professionele en ervaren lekdetectie specialist in Amsterdam in te huren? 

Het geluid van stromend of druppelend water

Het geluid van stromend of druppelend water kan verontrustend zijn. Dit geldt natuurlijk niet als er iemand staat te douchen of wanneer iemand met water bij een andere gootsteen bezig is. Is dit niet het geval en hoor je toch het geluid van stromend of druppelend water? Bel dan per direct Loodgieter Vandaag om een lekdetectie specialist in te schakelen. 

Vlekken en plekken op gipsplaten, muren en plafonds

Het vocht van lekkende leidingen kan geleidelijk aan schade toebrengen aan gipsplaten, muren en plafonds waar de leiding achter of overheen ligt. Dit kan uiteindelijk leiden tot zachte plekken op de muurvlakken of op het plafond. Houd er dan ook rekening mee dat een lekkage al een paar dagen of langer kan bestaan tegen de tijd dat dit gebeurt. Wij raden u aan om per direct contact op te nemen met een loodgieter. Bel per direct Loodgieter Vandaag om een lekdetectie specialist in te schakelen. 

Verlies van waterdruk

Wanneer er sprake is van verlies van waterdruk, is er iets dat de watertoevoer belet om goed door te stromen. De watertoevoer is dan niet zo effectief als gewoonlijk.

Dit kan het gevolg zijn van onderhoud in Amsterdam. Het is dan ook zaak om eerst uit te zoeken of er onderhoud in Amsterdam wordt uitgevoerd. Als er echter geen loodgieterswerkzaamheden worden uitgevoerd in de stad, kan het betekenen dat er ergens een lek in de leidingen zit. Wanneer de waterdruk in het huis wordt beïnvloedt, betekent het waarschijnlijk dat er in de hoofdwaterleiding een probleem zit. Het is dan zaak om zo snel mogelijk een loodgieter te bellen. Bel per direct Loodgieter Vandaag om een lekdetectie specialist in te schakelen. 

Lekdetectie service in Amsterdam

Het opsporen van lekkages is bij Loodgieter Vandaag die hoogste prioriteit. Hierbij is het van cruciaal belang om de eigendommen van de klant niet te beschadigen of om verdere problemen te veroorzaken. Daarom gaan onze loodgieters met uiterste precisie en voorzichtigheid te werk. 

Het opsporen van een lekkage begint met een inspectie waarbij duidelijk bewijs van waterverlies wordt gevonden. Als de locatie van het lek opvallend is, zal onze lekdetectie expert in Amsterdam de lekkende leiding, armatuur óf connector repareren. Het kan echter ook zijn dat het probleem wordt vervangen door een patch aan te brengen of door de verbinding aan te halen. 

Het is echter niet altijd makkelijk om de lekkage te vinden. De rioolleidingen van een huis en het waterleidingsysteem lopen door verschillende gebieden in een huis. Denk hierbij aan de zolder, de muren en de vloer. Onze loodgieters in Amsterdam maken gebruik van geavanceerde diagnoseapparatuur om precies vast te stellen waar het lek zich precies bevindt.

Het testen van de waterdruk is essentieel wanneer het gaat om het analyseren van de balans in het watersysteem. Aan de hand van de informatie  die uit deze test komt, kan er vastgesteld worden of het lek zich bevindt in het warme of in het koude gedeelte van het watersysteem. Het gebruik van sensoren en vochtsondes op verschillende plaatsen helpt ons om te bepalen waar het stilstaande water zich bevindt of waar het vocht zich ophoopt. Op ongebruikelijke plaatsen of plaatsen waar we moeilijk bij kunnen worden thermische lasers, een fiber optische borescope of een infrarood camera gebruikt.                                                                        

Lekdetectie en reparatiediensten in Amsterdam

Onze loodgieters in Amsterdam zijn ervaren en gecertificeerd. Zij analyseren en repararen elke taak nauwkeurig, efficiënt en op tijd. Loodgieter Vandaag is 24/7 bereikbaar en beschikbaar. Dat betekent dat je altijd van ons op aan komt. Onze voordelen op een rij:

 • Deskundige lekdetectie specialisten
 • Wij werken met alle verzekeringsmaatschappijen
 • Wij leveren een snel lekdetectie rapport
 • Wij hebben een vergunning en zijn verzekerd.