Thermografische lekdetectie Loodgieter-vandaag

Lekdetectie

Wat is thermografische lekdetectie?

Thermografische lekdetectie is een meetmethode waarbij de temperatuur in beeld wordt gebracht, bijvoorbeeld om lekkage te detecteren.

Deze vorm van lekdetectie gebeurt met een thermografische camera. Alles wat warmte afgeeft wordt omgezet in beelden, waardoor de gemeten temperaturen direct zichtbaar zijn in kleur. De kleuren die weergegeven worden staan voor verschillende temperaturen. Wanneer er geen lekkage is, zijn warmwaterleidingen erg duidelijk in beeld. Dit komt door het kleurverschil met de omgeving. De omgeving is doorgaans kouder dan de leidingen en dat is te zien op beeld. 

Wanneer er sprake is van lekkage is het verschil niet zo duidelijk. De leidingen zin minder duidelijk zichtbaar, omdat de warmte samen met het water wegvloeit vanuit de leiding. De kleuren op de thermografische camera gaan dan meer door elkaar heen lopen. 

De thermografische lekdetectie zorgt voor een efficiënte opsporing van het lek

Geen sloop- en herstelwerkzaamheden

Wanneer er sprake is van lekkage en niet duidelijk is waar de lekkage zich bevindt, is het noodzakelijk om met specialistisch apparatuur aan de slag te gaan. Door middel van thermografische lekdetectie is het niet noodzakelijk om constructies te slopen. Door de kleuren op het beeld wordt er namelijk een zeer duidelijke weergave gegeven van de temperaturen en waar het water heen vloeit. Op basis hiervan kunnen wij de lekkage detecteren. Daarnaast kunnen we, indien gewenst, de thermografische lekdetectie ook combineren met een andere methode om lekkages op te sporen, zoals de rookproef. 

Dit scheelt aanzienlijk in de kosten, omdat er geen sloop- en herstelwerkzaamheden plaats hoeven te vinden. 

Thermografische lekdetectie Lekdetectie infrarood Amsterdam lekdetectie Rotterdam lekdetectie Den Haag lekdetectie utrecht loodgieter-vandaag

Rapportage met thermografische lekdetectie

Wanneer we het lek middels thermografische lekdetectie hebben opgespoord, is het mogelijk om van ons een rapport te ontvangen. in dit rapport beschrijven wij helder en gedetailleerd wat onze bevindingen zijn, welke reparaties noodzakelijk zijn en wat de kosten hiervan zijn. Wij raden aan dat u dit rapport opstuurt naar de verzekering. De verzekering vergoedt namelijk in vrijwel alle gevallen de kosten van de lekdetectie. 

Is er sprake van spoed?

Neem nu direct contact met ons op!