Waterlekkage in huis! loodgieter nodig Bel snel?

Wat kost waterlekkage laten opsporen? €99,-

waterlekkage opsporen plafond

Waterlekkage is niet alleen ontzettend hinderlijk, het is ook een probleem waarbij snel hulp nodig is van een loodgieter.

Door zo snel mogelijk een loodgieter in te schakelen voorkomen we waterschade aan het plafond, muren en de vloer, maar ook aan de meubels en electronica.

Onze loodgieters staan 24/7 voor je klaar om het probleem vakkundig op te sporen en de lekkage direct op een professionele wijze te repareren. 

Voor het opsporen en repareren van waterlekkage hanteren wij een vaste prijs van vanaf € 99,-. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan!

 

Wat is de oorzaak van de waterlekkage?

Waterlekkage kan, helemaal in het begin, moeilijk te traceren zijn. Met het blote oog is het zelfs nagenoeg onmogelijk. 

Water kan meters ver reizen via dakdragers, leidingen en zelfs door muren. Uiteindelijk hoopt het water zich op een plek op, waardoor er waterschade zichtbaar is. Waterschade is niet alleen kostbaar om op te knappen, het is ook nog eens gevaarlijk voor de gezondheid. 

Onze loodgieters gebruiken speciale apparatuur waarmee de oorzaak van de waterlekkage opgespoord kan worden. Door de vele jaren ervaring die wij hebben én door het werken met loodgieters die het VAK-keurmerk hebben, kunnen wij de lastigste problemen opsporen. 

Waterlekkage is vaak moeilijk te traceren op het blote oog. Water kan meters via dakdragers, leidingen of via de muur reizen naar de plek waar waar waterschade zichtbaar wordt. Daarom gebruiken onze loodgieters speciale apparatuur waarmee de oorzaak van de waterlekkage opgespoord kan worden. Vele jaren ervaring is vereist om de lastigste problemen direct op te sporen. Om die reden werken wij uitsluitend met professionals met het VAK-loodgieters keurmerk.

Mogelijke oorzaken van waterlekkage zijn:
 • Lekkende leiding
 • Verstopte afvoer
 • Fout aangesloten afvoer
 • Lekkende verwarmingsbuizen
 • Lekkende wasmachine
 • Lekkende vaatwasser
 • Verstopte dakgoot / regenpijp
 • Kapotte dakbedekking
 • Kapotte dakpannen
 • Rottend dak
 • Poreuze buitenmuren
Methodes om waterlekkage op te sporen

Onze loodgieters kunnen via diverse methodes de bron van waterlekkage opsporen. Allereerst wordt op basis van ervaring ingeschat wat de oorzaak van de waterlekkage kan zijn. Als het niet direct duidelijk is waar de waterlekkage precies door wordt veroorzaakt, zet de loodgieter speciale apparatuur in die meer inzicht geeft. 

Apparatuur waarmee onze loodgieters waterlekkage opsporen:
 • Waterlekkage opsporen met een camera (endoscopie)
 • Waterlekkage opsporen met een vochtmeting
 • Waterlekkage opsporen met een rookproef
De top 3 van meest voorkomende waterlekkages:
Waterlekkage door een verstopte afvoer


Verstopte afvoeren komen vaak voor en kunnen veel waterschade veroorzaken. De waterschade kan doorgaans gelukkig snel opgelost worden wanneer de juiste apparatuur gebruikt wordt. 

De oorzaak van een verstopte afvoer is vaak vuil en vet dat aankoekt op een knelpunt. Het komt ook vaak voor dat de afvoer verkeerd is aangesloten. Dit zorgt er ook voor dat vuil en vet gemakkelijk kan ophopen op één plaats in de afvoerbuis. Er ontstaat dan een vernauwing die ervoor zorgt dat het water niet snel genoeg weg kan stromen. 

Waterlekkage door een lekkend dak

Een lek traceren die in het dak zit vereist ervaring en vakmanschap. Onze loodgieters treffen vaak minder professionele oplossingen aan wanneer zij ingeschakeld worden. 

Deze oplossingen zijn vaak de oorzaak van de waterschade in het plafond of in de muren.Het probleem is veelal snel te verhelpen met de juiste kennis, materialen en de juiste toepassing van beiden.

Waterlekkage door een lekkende leiding


Lekkende leidingen zijn veelvoorkomende oorzaken van waterlekkage. De vochtvlek in de muur, plafond of vloer kan zich meters verder manifesteren. Waterdruppels kunnen zich via een leiding verplaatsen, of een waterbrug creëren. 

Professionele hulp is vereist om de oorzaak op te sporen en grondig te laten repareren. Alleen op deze manier kan nog meer waterschade voorkomen worden. 

Veelgestelde vragen

Starttarief €99- inclusief btw geen extra kosten

1e uur  € 99,00- 
daarna €72,60 per uur

Geen Voorrijkosten

Avondtarief 
Na 18:00  150%

Weekendtarief per uur
zaterdag  %150  |   zondag 200%

 

Bij de meeste opdrachten zijn de materiaalkosten meestal niet meegerekend. Niet bij elke reparatie zijn materialen nodig. 
Wij informeren je vooraf over de kosten zodat je niet voor verassingen komt te staan. 

Spoedmelding  |  > 30 min
Bel direct :  085 – 060 10 16
Bij ernstige spoed kunnen we binnen 30 minuten op locatie zijn. De snelheid waarop we bij je zijn hangt wel af van de locatie, tijdstip van de melding en beschikbare loodgieters in de buurt.

Gewone melding  |  Dezelfde dag
In 78% van gevallen zijn onze loodgieters dezelfde dag op locatie. Start direct een WhatsApp chat voor informatie & afspraak inplannen. 

Indien gewenst kan de loodgieter contact met je opnemen voor hij aankomt.  Je kan dit aangeven tijdens het maken van een afspraak. 

Start direct een WhatsApp Chat om de mogelijkheden te bespreken.

1 .  Contact opnemen
Neem contact op met onze klantenservice.

Bel:         085 – 060 10 16
Chat via WhatsApp Chat

2. Afspraak inplannen
Onze klantenservice bespreekt graag de opdracht met je en zal een afspraak inplannen op een door jou gewenst tijdstip.

3. De loodgieter bij u langs
Op de afgesproken datum en het afgesproken tijdstip arriveert de loodgieter bij jou thuis. De vooraf met de klantenservice besproken klus zal door hem worden uitgevoerd.  

– Of – 

Online offerte aanvragen
Vraag een offerte aan via deze pagina vóór 14:00 en ontvang de zelfde dag nog de prijsopgave!

Betaling per pin of overboeking
Na afronding van de werkzaamheden rekenen onze loodgieters direct met je af. Wel zo gemakkelijk! Uiteraard ontvang je ook een factuur per e-mail. 

Bespreek de mogelijkheden met onze klantenservice:
Bel:    085 – 060 10 16
Chat via WhatsApp Chat