Lekkende kraan laten repareren

Waterverbruik door een lekkende kraan

Het waterverbruik loopt op door een lekkende kraan. Zo verpilt een kraan die 10 druppels per minuut lekt al snel 2.000 liter per jaar. Dit kan oplopen tot een enorme verspilling die voor onvoorziene kosten kan zorgen. Het verspillen van drinkwater is daarnaast ook slecht voor het milieu. Het is zonde om kostbaar drinkwater te verspillen en noodzakelijk dit op te lossen.

Een lekkende kraan is daarentegen vaak makkelijk en snel te verhelpen door een loodgieter. Bespaar op de kosten door snel een loodgieter in te schakelen via de onderstaande nummers:

Kalk als oorzaak van een lekkende kraan

Een lekkende kraan onstaat vaak over een langere periode. Een aannemelijke reden van de lekkage is de aanslag van kalk afkomstig uit het drinkwater. Dit kalk hoopt zich op in de kraan en tast ook flexibele delen aan die de kraan waterdicht afsluiten. Onze loodgieters demonteren de kraan en reinigen de delen op zorgvuldige wijze zodat de aanslag weg is. Eventueel worden onderdelen die zijn aangetast door de kalk vervangen. We zorgen dat de lekkende kraan snel verholpen is.

Lekkende kraan door versleten kraanleertje

Bij een lekkende kraan is een versleten of uitgedroogd kraanleertje vaak de oorzaak. Het kraanleertje wordt ook wel de joint of genoemd. Het kraanleertje gemaakt van hard rubber of een ander kunststof, wat met de tijd kan slijten, uitdrogen of scheuren. In dat geval zal het kraanleertje niet voldoende afsluiten en een lekkende kraan tot gevolg hebben. Onze loodgieters sluiten de kraan af en maken deze open. Vervolgens vervangen zij het kraanleertje met een identiek exemplaar dat de lekkende kraan direct verhelpt. 

buitenkraan aanleggen

Lekkende kraan laten vervangen door een nieuwe kraan

In sommige gevallen is het vervangen van een lekkende kraan de beste optie. De kraan kan dusdanig versleten zijn dat reparatie door een loodgieter geen zin meer heeft. In dat geval kan onze loodgieter een nieuwe kraan plaatsen uit eigen voorraad of op bestelling. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie over het vervangen en plaatsen van een nieuwe kraan.

Veelgestelde vragen

Starttarief €99- inclusief btw geen extra kosten

1e uur  € 99,00- 
daarna €72,60 per uur

Geen Voorrijkosten

Avondtarief 
Na 18:00  150%

Weekendtarief per uur
zaterdag  %150  |   zondag 200%

 

Bij de meeste opdrachten zijn de materiaalkosten meestal niet meegerekend. Niet bij elke reparatie zijn materialen nodig. 
Wij informeren je vooraf over de kosten zodat je niet voor verassingen komt te staan. 

Spoedmelding  |  > 30 min
Bel direct :  085 – 060 10 16
Bij ernstige spoed kunnen we binnen 30 minuten op locatie zijn. De snelheid waarop we bij je zijn hangt wel af van de locatie, tijdstip van de melding en beschikbare loodgieters in de buurt.

Gewone melding  |  Dezelfde dag
In 78% van gevallen zijn onze loodgieters dezelfde dag op locatie. Start direct een WhatsApp chat voor informatie & afspraak inplannen. 

Indien gewenst kan de loodgieter contact met je opnemen voor hij aankomt.  Je kan dit aangeven tijdens het maken van een afspraak. 

Start direct een WhatsApp Chat om de mogelijkheden te bespreken.

1 .  Contact opnemen
Neem contact op met onze klantenservice.

Bel:         085 – 060 10 16
Chat via WhatsApp Chat

2. Afspraak inplannen
Onze klantenservice bespreekt graag de opdracht met je en zal een afspraak inplannen op een door jou gewenst tijdstip.

3. De loodgieter bij u langs
Op de afgesproken datum en het afgesproken tijdstip arriveert de loodgieter bij jou thuis. De vooraf met de klantenservice besproken klus zal door hem worden uitgevoerd.  

– Of – 

Online offerte aanvragen
Vraag een offerte aan via deze pagina vóór 14:00 en ontvang de zelfde dag nog de prijsopgave!

Betaling per pin of overboeking
Na afronding van de werkzaamheden rekenen onze loodgieters direct met je af. Wel zo gemakkelijk! Uiteraard ontvang je ook een factuur per e-mail. 

Bespreek de mogelijkheden met onze klantenservice:
Bel:    085 – 060 10 16
Chat via WhatsApp Chat