een lekkage opsporen Nu al vanaf € 99,-

Lekdetectie

Lekkage opsporen kosten v/a €99

Lekkage opsporen is niet voor iedereen weggelegd. Dit is zeer specialistisch werk, waarvoor je een ervaren en getrainde loodgieter voor moet hebben. 

Loodgieter-vandaag heeft al 23 jaar ervaring met verschillende werkzaamheden, waardoor we ons hebben kunnen specialiseren in bepaalde gebieden. Het opsporen van lekkages is één van die gebieden. 

Lekkage kan gevaarlijk zijn. In eerste instantie denken we aan lelijke plekken op muren en plafonds, maar het is niet alleen lelijk. Lekkage kan namelijk ook zeer gevaarlijk zijn, bijvoorbeeld als de lekkage zich in de buurt van elektriciteit bevindt.

Hoe kan ik een waterlek opsporen?

Door de expertise van onze loodgieters is het mogelijk om tijdens het opsporen van de lekkage een lekdetectie rapport op te stellen. Deze rapportages helpen de loodgieters verder, ze weten dan direct waar ze mee aan de slag kunnen gaan. 

Onze loodgieters gebruiken de nieuwste en meest geavanceerde apparatuur, waarmee alle lekkages snel en vakkundig opgespoord worden. Naar aanleiding van deze bevindingen stelt de loodgieter een rapportage op.

Verzekeraars worden vaak erg blij van deze rapporten.

Lekdetectie rapporten worden dan ook vaak vergoed door de verzekering. 

Een lekdetectie rapport is voor iedereen handig. Particulieren, bedrijven, makelaars, taxateurs, architecten en adviesbureaus, opstalverzekeringen, gemeentelijke bedrijven en de Vereniging van Eigenaren (VVE), iedereen maakt gebruik van deze rapporten.

 

Is er sprake van een lekkage in de badkamer?

Dan is het van essentieel belang om zo snel te handelen, want hoe groter een lekkage, hoe groter de kans op waterschade in de ruimtes onder en naast uw badkamer. Wij vertellen je stap voor stap hoe je zelf een lekkage in de badkamer kunt opsporen én zelfs repareren.

lekkage opsporen in huis en repareren

De oorzaak van de lekkage in de badkamer opsporen

De badkamer is een ruimte waar veel waterleidingen en afvoeren samenkomen. Denk aan de douchebaksifon, het badafvoer, het toilet en de wastafels. Aangezien de badkamer een plek is waar veel water wordt gebruikt, kan een lekkage voorkomen. Wij vertellen u hoe zelf de oorzaak van de lekkage kunt opsporen:

  1. Lekkage opsporen kraan en de rozetten van de kraan

Verwijder de rozetten van de badkraan, douchekraan of wastafelkraan. Bekijk of de kit achter de rozetten nog goed is, zodat er geen water via de opening tussen de muur en het tegelwerk kan komen. Is het niet goed gekit? Of vertoont de kit scheurtjes/openingen? Verwijder de oude kitlaag dan en breng nieuwe kit aan. 

  1. Lekkage opsporen tegelwerk controleren 

Zoek naar eventuele haarscheuren of afbrokkelende stukjes in het tegelwerk. Vind je dit niet? Tik dan met een schroevendraaier om losse, holle tegels te vinden. Een holle tegel is vaak het gevolg van een lekkage. Dit gebeurd omdat er vocht tussen de tegel en badkamer muur komt. 

  1. Lekkage opsporen voegwerk van wand- en vloertegels

Controleer het voegwerk van de wand- en vloertegels met behulp van een schilmesje om te beoordelen of dit nog goed is. Loszittend of ontbrekend voegwerk kan vocht doorlaten en de lekkage in de badkamer veroorzaken. Kun je met een schilmesje tussen de tegel en het voegwerk komen? Dan heb je de oorzaak gevonden. 

  1. Lekkage opsporen kitnaad

Controleer de kitranden ook met behulp van een schilmesje. Kun je met een mesje tussen de kitnaad en een badkamer tegel komen? Dan houdt de kitnaad het vocht niet meer tegen en ontstaat er hoogstwaarschijnlijk een lekkage in de badkamer. 

  1. Lekkage opsporen doucheput

Beoordeel bij het controleren van de douche altijd de kitnaad rondom het doucheputje. Is deze in orde? Dan kun je ook een lekkage in de afvoer hebben. In de meeste gevallen zit de afvoer in de vloer weggewerkt. Om een eventuele lekkage op te sporen, zonder te hakken en breken, kun je lekdetectie kleurstof aanschaffen. Deze kleurstof stop je in de afvoer. Houd hierna de vochtplekken in de gaten. Wordt er een kleur zichtbaar? Dan veroorzaakt de afvoer de lekkage. 

  1. Lekkage opsporen waterleiding

Tot slot is het mogelijk dat de lekkage zich ergens in de waterleiding bevindt. Dit controleer je door het opnemen van de waterstand voor en na het slapen gaan. Is de waterstand

Lekkage opsporen met rapportage

Richard van de Berg
Richard van de Berg
Lees verder
Zeer tevreden over de adequate aanpak bij lekkage die ontstaan is door een fout van mijn vorige loodgieter. Fijn dat dat jullie zo snel konden helpen!
H.legardiner
H.legardiner
Lees verder
Ideale dat meerdere specialisten tegelijk ingezet konden worden voor mijn renovatie project. Hierdoor kon de woning op tijd opgeleverd worden voor verkoop! Veel dank!
Julia Prenger
Julia Prenger
Lees verder
Loodgieter was wel iets later, maar de lekkage is vakkundig opgespoord gerepareerd. Nog steeds droge voeten in de keuken 😊
M. Somers
M. Somers
Lees verder
Top service! Direct contact en overleg over over de kosten. Geen verassingen achteraf.
Anoniem
Anoniem
Lees verder
Snelle reactie
Wat kost een lekkage opsporen?

Niet geheel onbelangrijk zijn de kosten voor het opsporen van lekkage. Je wil toch weten waar je aan toe bent. Loodgieter-vandaag hanteert eerlijke en transparante prijzen. De prijzen voor voor het opsporen van lekkage zijn:

  • Lekkage opsporen zonder rapport: v/a € 99,-
  • Lekkage opsporen + dakinspectie zonder rapport: v/a € 149,-
  • Lekkage opsporen met rapport: v/a € 199,-
  • Lekkage opsporen + dakinspectie met rapport: € 249,-
lekkage opsporen

Meer weten over hoe wij een lekkage opsporen?

Vul dan onderstaand contactformulier in. Wij nemen gegarandeerd binnen 24 uur contact met je op. 

Of klik hier voor spoed