Rookproef bij lekkage door Loodgieter-vandaag

Lekdetectie

Lekdetectie door middel van de rookproef

Je zou het niet zo snel verwachten, maar loodgieters maken voor het detecteren van lekkage gebruik van de zogeheten rookproef. Door het gebruik van rook kunnen onze loodgieters de lekkages binnen een mum van tijd opsporen. Hoe we dat doen? Dat leggen we je op deze pagina graag uit!

De rookproef zorgt voor een efficiënte opsporing van het lek

De gevaren van lekkage

Lekkage kan onvoorstelbaar veel schade aanrichten. Waterschade kan zelfs onherstelbaar zijn. Het zorgt voor veel extra en eigenlijk onnodige kosten en veel moeite. 

Lekkage is ook nog eens gevaarlijk voor de gezondheid. Door lekkage kan schimmel ontstaan, wat op de luchtwegen kan slaan. 

Het ontstaan van lekkage

Het is niet altijd duidelijk waardoor lekkage ontstaat. Het kan zijn dat in het geval van daklekkage de dakbedekking aan vernieuwing toe is, maar het kan ook zijn dat er een storm heeft plaatsgevonden of dat er sprake is geweest van vandalisme. Het vinden van het lek kan lastig en ingewikkeld zijn. Door het gebruik van de rookproef wordt het onze loodgieters een stuk gemakkelijker gemaakt. 

Werking van de rookproef

De rookproef is effectief bij het vinden van lekkages, met name in de dakbedekking. Het maakt hierbij niet uit hoe klein deze lekkages ook zijn. 

Onze loodgieters blazen rook onder de dakbedekking door. Hierbij kijken ze waar de rook weer buiten komt. Het is echter wel noodzakelijk om voor de rookproef plaats kan vinden een klein gaatje te maken in het plafond. 

De rook wordt onder druk onder de dakbedekking doorgeblazen. De rook vindt hierdoor vanzelf de plek van de lekkage. Daar stroomt de rook weer naar buiten. Hierdoor kunnen onze loodgieters zien of de dakbedekking vernieuwd moet worden, of dat het gerepareerd kan worden. 

Kosten van de rookproef

Wij voeren de rookproef uit voor maar liefst € 295,-. Wij geven je direct de uitslag: waar zit de lekkage, kan het gerepareerd worden en/of moet de dakbedekking vernieuwd moet worden.

Is er sprake van spoed?

Neem nu direct contact met ons op!