Gesprongen leiding? Direct hulp van een loodgieter binnewn 30 minuten bij spoed

Neem direct contact op met onze klantenservice om de waterschade tot een minimum beperkt te houden. We sturen snel een loodgieter die gesprongen leiding opspoort en vakkundig repareert. Als het nodig is zet de loodgieter ook speciale pompen in om het water spoedig weg te pompen. Bel of whatsapp via het onderstaande nummer om direct een loodgieter in de buurt in te schakelen. 

Eerste hulp bij een gesprongen waterleiding

Bij een gesprongen waterleiding wilt u direct de lekkage stoppen om waterschade te voorkomen.

Voer de volgende stappen uit bij een gesprongen waterleiding:

  1. Sluit de hoofdkraan af (vaak direct bij het luik van de kruipruimte)
  2. Droog zo snel mogelijk de vloer met handdoeken
  3. Bel onze 24/7 spoeddienst:

Waterlekkage door een gesprongen verwarmingsleiding

Een gesprongen CV-leiding kan veel waterschade veroorzaken aan uw parketvloer, plafond, wand en meubels. Met name het roest in het water van uw CV-installatie veroorzaakt vaak vlekken die moeilijk te reinigen zijn. Haast is dus geboden wanneer u te maken krijgt met een gesprongen leiding. Vermoedt u dat de cv-leiding lekt, dan is het raadzaam contact op te nemen voor grondige controle door één van onze loodgieters.

Renovatie van uw CV-leidingen

Uw CV-installatie is een gesloten systeem wat water rondpompt door buizen. Met de tijd gaan de buizen slijten door corrosie, oftewel roestvorming aan de binnenzijde. Renovatie van uw cv-leidingen is dan van groot belang om waterlekkage te voorkomen. Onze gespecialiseerde loodgieters en cv-monteurs gebruiken de nieuwste oplossingen voor het renoveren van uw buizen. 
Vraag vrijblijvend een offerte aan via de onderstaande link.

Voorkomen van Gesprongen Leidingen:

Een Gids voor Water, Gas en CV-leidingen

Introductie: Gesprongen leidingen kunnen leiden tot ernstige schade aan woningen en kunnen een potentieel gevaar vormen voor de bewoners. In deze gids zullen we ons richten op de belangrijkste oorzaken van gesprongen leidingen, met speciale aandacht voor water-, gas- en CV-leidingen, en tips geven over hoe je deze lekken kunt voorkomen.

1. Waterleidingen: a. Temperatuurschommelingen: Extreme temperatuurveranderingen kunnen leiden tot uitzetting en samentrekking van waterleidingen, waardoor ze kunnen barsten. Zorg voor isolatie en regelmatige inspectie. b. Bevriezing: Bevroren water binnen leidingen kan uitzetten en druk uitoefenen, wat leidt tot scheuren. Zorg voor voldoende isolatie, vooral in koude klimaten, en laat de leidingen bij vorstgevaar leeglopen.

2. Gasleidingen: a. Corrosie: Corrosie van gasleidingen kan leiden tot zwakke plekken en uiteindelijk tot lekken. Regelmatige inspecties en het gebruik van corrosiebestendige materialen zijn essentieel. b. Onjuiste installatie: Slecht aangesloten of incorrect geïnstalleerde gasleidingen kunnen lekken veroorzaken. Laat de installatie altijd over aan professionele vakmensen.

3. CV-leidingen: a. Overdruk: Hoge druk in het CV-systeem kan leiden tot leidingbreuken. Zorg ervoor dat het drukniveau binnen de aanbevolen grenzen blijft en installeer een overdrukventiel. b. Verouderde leidingen: Oude, versleten CV-leidingen zijn vatbaarder voor breuken. Overweeg het vervangen van verouderde leidingen, vooral als ze tekenen van slijtage vertonen.

Preventieve Maatregelen: a. Regelmatig onderhoud: Voer regelmatig inspecties en onderhoud uit aan alle leidingen, inclusief controles op mogelijke corrosie, slijtage en isolatie. b. Vorstbescherming: Neem maatregelen om waterleidingen te beschermen tegen bevriezing, zoals isolatie en het leeg laten lopen van leidingen in de winter. c. Professionele installatie: Laat alle leidingen, vooral gas- en CV-leidingen, installeren door gekwalificeerde professionals om onjuiste installaties te voorkomen.

Conclusie: Door proactief te zijn in het onderhoud en de installatie van leidingen kunnen bewoners aanzienlijk bijdragen aan het voorkomen van gesprongen leidingen. Het identificeren van potentiële risico’s en het nemen van preventieve maatregelen is essentieel om de integriteit van leidingen te behouden en de veiligheid van woningen te waarborgen.

Veelgestelde vragen

Starttarief €99- inclusief btw geen extra kosten

1e uur  € 99,00- 
daarna €72,60 per uur

Geen Voorrijkosten

Avondtarief 
Na 18:00  150%

Weekendtarief per uur
zaterdag  %150  |   zondag 200%

 

Bij de meeste opdrachten zijn de materiaalkosten meestal niet meegerekend. Niet bij elke reparatie zijn materialen nodig. 
Wij informeren je vooraf over de kosten zodat je niet voor verassingen komt te staan. 

Spoedmelding  |  > 30 min
Bel direct :  085 – 060 10 16
Bij ernstige spoed kunnen we binnen 30 minuten op locatie zijn. De snelheid waarop we bij je zijn hangt wel af van de locatie, tijdstip van de melding en beschikbare loodgieters in de buurt.

Gewone melding  |  Dezelfde dag
In 78% van gevallen zijn onze loodgieters dezelfde dag op locatie. Start direct een WhatsApp chat voor informatie & afspraak inplannen. 

Indien gewenst kan de loodgieter contact met je opnemen voor hij aankomt.  Je kan dit aangeven tijdens het maken van een afspraak. 

Start direct een WhatsApp Chat om de mogelijkheden te bespreken.

1 .  Contact opnemen
Neem contact op met onze klantenservice.

Bel:         085 – 060 10 16
Chat via WhatsApp Chat

2. Afspraak inplannen
Onze klantenservice bespreekt graag de opdracht met je en zal een afspraak inplannen op een door jou gewenst tijdstip.

3. De loodgieter bij u langs
Op de afgesproken datum en het afgesproken tijdstip arriveert de loodgieter bij jou thuis. De vooraf met de klantenservice besproken klus zal door hem worden uitgevoerd.  

– Of – 

Online offerte aanvragen
Vraag een offerte aan via deze pagina vóór 14:00 en ontvang de zelfde dag nog de prijsopgave!

Betaling per pin of overboeking
Na afronding van de werkzaamheden rekenen onze loodgieters direct met je af. Wel zo gemakkelijk! Uiteraard ontvang je ook een factuur per e-mail. 

Bespreek de mogelijkheden met onze klantenservice:
Bel:    085 – 060 10 16
Chat via WhatsApp Chat