Waterlekkage opsporen in huis? €199,-

waterlekkage opsporen plafond

Effectief waterlekkage opsporen in Huis

Snelle opsporing van lekkages

Ervaart u onverklaarbare vochtplekken, schimmelgroei of verhoogde vochtigheid in uw huis? Dit kunnen tekenen zijn van een waterlekkage. Het is belangrijk om deze lekkages snel op te sporen en te repareren om verdere schade aan uw huis te voorkomen.

Geavanceerde technologieën

Bij Loodgieter-Vandaag bieden wij effectieve waterlekkage opsporing voor uw huis. Onze ervaren specialisten maken gebruik van geavanceerde technologieën, zoals thermische camera’s en vochtmeting, om de bron van de lekkage nauwkeurig te lokaliseren.

Gedetailleerd rapport en advies

Op basis van de verzamelde gegevens bieden wij een gedetailleerd rapport en advies over de beste reparatieopties.

Waterlekkage opsporen van het dak

Betrouwbare Waterlekdetectie van het Dak

Een waterlekkage van het dak kan ernstige schade aan uw huis veroorzaken, variërend van vochtige plekken op plafonds en muren tot structurele problemen. Het is van cruciaal belang om lekkages snel op te sporen en te verhelpen om verdere schade te voorkomen.

Geavanceerde methoden

Bij Loodgieter-Vandaag bieden wij betrouwbare waterlekdetectiediensten voor daken. Onze deskundige dakdekkers maken gebruik van geavanceerde methoden, zoals visuele inspectie, rooktesten en lekdetectieapparatuur, om lekkages nauwkeurig te lokaliseren, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen.

Vakkundige reparatie van het dak

Wanneer we een lekkage hebben geïdentificeerd, zorgen onze ervaren vakmensen voor een vakkundige reparatie van uw dak om verdere schade te voorkomen.

Waterlekkage opsporen hoe werkt dat nou precies?

Waterlekkage opsporen kan, helemaal in het begin, moeilijk te traceren zijn. Met het blote oog is het zelfs nagenoeg onmogelijk. 

Water kan meters ver reizen via dakdragers, leidingen en zelfs door muren. Uiteindelijk hoopt het water zich op een plek op, waardoor er waterschade zichtbaar is. Waterschade is niet alleen kostbaar om op te knappen, het is ook nog eens gevaarlijk voor de gezondheid. 

Onze loodgieters gebruiken speciale apparatuur waarmee de oorzaak van de waterlekkage opgespoord kan worden. Door de vele jaren ervaring die wij hebben én door het werken met loodgieters die het VAK-keurmerk hebben, kunnen wij de lastigste problemen opsporen. 

Waterlekkage is vaak moeilijk te traceren op het blote oog. Water kan meters via dakdragers, leidingen of via de muur reizen naar de plek waar waar waterschade zichtbaar wordt. Daarom gebruiken onze loodgieters speciale apparatuur waarmee de oorzaak van de waterlekkage opgespoord kan worden. Vele jaren ervaring is vereist om de lastigste problemen direct op te sporen. Om die reden werken wij uitsluitend met professionals met het VAK-loodgieters keurmerk.

Mogelijke oorzaken opsporen van waterlekkage zijn:
 • Lekkende leiding
 • Verstopte afvoer
 • Fout aangesloten afvoer
 • Lekkende verwarmingsbuizen
 • Lekkende wasmachine
 • Lekkende vaatwasser
 • Verstopte dakgoot / regenpijp
 • Kapotte dakbedekking
 • Kapotte dakpannen
 • Rottend dak
 • Poreuze buitenmuren
Methodes om waterlekkage op te sporen

Onze loodgieters kunnen via diverse methodes de bron van waterlekkage opsporen. Allereerst wordt op basis van ervaring ingeschat wat de oorzaak van de waterlekkage kan zijn. Als het niet direct duidelijk is waar de waterlekkage precies door wordt veroorzaakt, zet de loodgieter speciale apparatuur in die meer inzicht geeft. 

Apparatuur waarmee onze loodgieters waterlekkage opsporen:
 • Waterlekkage opsporen met een camera (endoscopie)
 • Waterlekkage opsporen met een vochtmeting
 • Waterlekkage opsporen met een rookproef
De top 3 van meest voorkomende waterlekkages:
Waterlekkage door een verstopte afvoer


Verstopte afvoeren komen vaak voor en kunnen veel waterschade veroorzaken. De waterschade kan doorgaans gelukkig snel opgelost worden wanneer de juiste apparatuur gebruikt wordt. 

De oorzaak van een verstopte afvoer is vaak vuil en vet dat aankoekt op een knelpunt. Het komt ook vaak voor dat de afvoer verkeerd is aangesloten. Dit zorgt er ook voor dat vuil en vet gemakkelijk kan ophopen op één plaats in de afvoerbuis. Er ontstaat dan een vernauwing die ervoor zorgt dat het water niet snel genoeg weg kan stromen. 

Waterlekkage door een lekkend dak

Een lek traceren die in het dak zit vereist ervaring en vakmanschap. Onze loodgieters treffen vaak minder professionele oplossingen aan wanneer zij ingeschakeld worden. 

Deze oplossingen zijn vaak de oorzaak van de waterschade in het plafond of in de muren.Het probleem is veelal snel te verhelpen met de juiste kennis, materialen en de juiste toepassing van beiden.

Waterlekkage door een lekkende leiding


Lekkende leidingen zijn veelvoorkomende oorzaken van waterlekkage. De vochtvlek in de muur, plafond of vloer kan zich meters verder manifesteren. Waterdruppels kunnen zich via een leiding verplaatsen, of een waterbrug creëren. 

Professionele hulp is vereist om de oorzaak op te sporen en grondig te laten repareren. Alleen op deze manier kan nog meer waterschade voorkomen worden.